lørdag 18. september 2010

Vakre Mjønes i høstdrakt

Helga 10. -12. september dro Michelle, Mathias og Espen til Mjønes. Selvfølgelig var alle hundene med; Mira, Geisha, Lita, Nanok og Smørbukk.






På Hansnes måtte vi improvisere, ettersom båtutsettet vi pleier å bruke var opptatt med "Karlsøy danser". Dermed kjørte vi videre for å sette ut båten en alternativ plass. Med litt ekstra rygging, fikk vi båten på havet, og alle lastet oppi.

Vell framme fikk hundene springe litt fritt rundt, og de tobeinte nøt livet. God middag og noen pils/cider til kvelds. Et fabelaktiv vær, klar himmel, full av stjerner.

Lørdagen sto vi tidlig opp for å gå på jakt. Selve jakta var jo vell og bra, men det var været som trollbandt. Så varmt at vi kunne ha badet (noe vi dessverre ungikk å gjøre). Svetten rant på ryggen når vi kavet oss opp fjellet, men utsikten var storslagen. Høstklar luft og blå himmel, heller ingen vind eller plagsomme mygg. Dette må nesten være en av de bedre årstider?? (sett bort fra vinteren!)







Hjemme fra tur gikk jeg (Michelle) og hundene på tur. Det fine med Mjønes er at alle hundene kan gå løs. Dermed kan vi leke og kaste pinner i havet. Voffsene elsker Mjønes! Selv den verste båttur med bølger er verdt en tur hit.





Lørdagskvelden trakk ut i de sene nattetimer, med mye skravling og godterier. Det var godt å endelig legge seg etter en lang dag med tur i solsteik.

Søndags morgenen drøyde vi, men tilslutt kom vi oss ut på ny. Opp på ett fjell og ned igjen. Nå må jeg innrømme at vekten av hagla virkelig tok på armene mine. Tror ikke guttene hadde det samme problemet... men uansett var det godt å kjenne at kroppen ble sliten.





Utpå ettermiddagen pakket vi utstyr, hunder og oss selv i båten - så suste vi hjem igjen! En så behagelig tur har jeg aldri vært med på fra Mjønes. Nesten ikke en krusning på havet. Hundene kunne nyte overfarten uten å klore seg fast. Det gikk fort og smertefritt hele veien.





Takk for turen guttaboys!

1 kommentar: